Guillem de Berguedà

Obra completa musicada

Us presentem un espectacle de gran importància i que sens dubte marcarà un punt en la història de la música i la literatura catalana.

Es tracta d’un concert basat en l’obra completa musicada del trobador Guillem de Berguedà que va sortir editat l’abril de 2003.

Si som tan rotunds a l’hora de qualificar la magnitud d’aquest esdeveniment és perquè conflueixen diversos elements que així ho indiquen.

  • Guillem de Berguedą
    Guillem de Berguedà

En primer lloc, Guillem de Berguedà, un dels trobadors més importants d’Europa —molt desconegut a casa nostra, això sí— que, lluny de representar l’estereotip del amant que canta sota la finestra de la seva estimada, utilitzava les seves cançons per atacar, insultar i ridiculitzar els seus enemics, i vanagloriar-se de les banyes que els hi posava. Tot plegat amb un registre que situa el lector —i en aquest cas l’oient— de ple en el segle XI, entremig de guerres, tornetjos i disputes feudals.


En segon lloc, la composició de les cançons en que s’han convertit els poemes del trobador esdevé una fotografia —sempre incompleta, és clar— del panorama musical del nostre país. En el disc hi apareixen composicions de Josep Thió (Sopa de Cabra), Artur Gaya i Jordi Fuster (Quico el Cèlio), Miquel Gil, Antoni Nicolau (Ocults), Xavi Sarrià (Obrint Pas), Carles Belda (Pomada), Feliu Ventura, Jaume Arnella, Joan Reig (Els Pets), Jordi Batiste, Lluís Costabella i Joan Pairó (Kitsch), Xavier GuitóManel Camp, David Rosell (Dept.), Biel Majoral, Marcel Casellas, Natxo Tarrés (Gossos), Sergi Cuenca, Roger Mas, Gerard Jacquet, Pep Toni Rubio (Música Nostra), Joan Isaac, Sergi ValeroToni Xuclà, Eduard Canimas, Joan Masdeu (Whiski’ns), Miquel Pujadó, Santi Careta, Jordi Fàbregas (El Pont d’Arcalís), Carles Juste “Beethoven” i Vicent Torrent (Al Tall).

I per últim una formació de quinze músics dirigits pel mestre Marcel Casellas interpretant l’obra que és cantada pel Francesc Ribera Titot impulsor del projecte i traductor de l’obra del provençal al català.
Un espectacle que precedit per la repercussió mediàtica del disc està destinat a ser un dels referents culturals més importants de la temporada

Els que us presentem i us oferim és la posada en escena d'aquesta obra: la de Guillem de Berguedà, però també la del seguit de músics que hi ha col·laborat, la de Marcel Casellas i la de Francesc Ribera "Titot". Un espectacle amb setze músics en escena per a conèixer, assaborir, riure i fer complicitats amb Guillem de Berguedà, el gran trobador.

Discografia
  • Guillem de Berguedą
    Guillem de Berguedà
    Discmedi, 2003

Enllaços

Accés a l'agenda de concerts de Guillem de Berguedà


 

 

No hi ha cap concert programat en els propers 7 dies.

 

Consulta tots els concerts de l'agenda


 

PLURAL PRODUCCIONS
C/ Pere II, 25, 2n pis
08600 BERGA
Telèfons: 938221957 i 670215541
info@pluralproduccions.cat